fbpx

Keukendeurtjes op maat

Dus jullie maken keukendeurtjes op maat?” zei zij tegen mij.
Wij ontmoetten elkaar op een feestje waar je 6 van de 50 mensen kent. In veel gevallen begint een gesprek (wat mij betreft dan) met de vraag “Ik heb jou niet eerder gezien, wat is jouw relatie met…” waarna ik de naam noemt van de gastvrouw of -heer. Nadat die wederzijdse connectie is besproken komt dan toch al heel snel de vraag naar voren “En wat doe je voor de kost?”

Vers van de pers, uhhh frees
Basismateriaal en eindproduct
Is zwart het nieuwe wit in de keuken?

Nadat ik dat in een paar woorden heb uitgelegd wat ik onder andere doe (zie daarvoor ons achtergrondverhaal), reageerde zij met de zin zoals je die zojuist las: “Dus jullie maken keukendeurtjes op maat?”.

Die twee woorden “op maat” worden doorgaans gebruikt door de professional. Het zijn woorden die gebruikt worden door een vakman, een timmerman of iemand die keukens renoveert en minder snel door ‘de consument’. Die laatste zegt meestal “Ik zoek nieuwe losse deurtjes voor mijn keuken, maar ik kan nergens de juiste maat vinden.” Daarnaast is het zo dat de woorden “op maat” ook wel een bijsmaak hebben van “er heeft een vakman aan gewerkt, dus het zal wel duur zijn”. Dat eerste klopt, want de fabriek levert wekelijks honderden keukendeurtjes, ladefronten, passtukken en plinten aan ruime hoeveelheid keukenfabrieken in Europa, en daardoor kan je dus met recht zeggen dat het vakmannen zijn (we scheren de vrouwen voor het gemak over één kam). Dat tweede klopt niet. Misschien heb je dat al ontdekt door op de productpagina van een van de keukendeurtjes een kleur te selecteren, de afmetingen in te voeren en op de [bereken de prijs]-knop te klikken, waarna je direct de prijs van dat keukendeurtje ziet; Een keukendeurtje zoals we dat aan keukenfabrikanten leveren tegen een heel aantrekkelijke prijs.

Als je ons achtergrond verhaal hebt gelezen, dan weet je dat dit precies de reden is waarom we deze service van Keukendeurtjes rechtstreeks vanaf de fabriek, zijn begonnen.

“Inderdaad,” zo ging ik verder, “wij produceren de keukendeurtjes precies conform de afmetingen die jij op de webshop ingeeft, en per keuken deurtje zie je direct de prijs online.”
“De prijs van de Keukendeurtjes Online?” vroeg zij weer? “Dus ik hoef geen offerte aan te vragen, en niet te wachten totdat men die heeft uitgetypt?” ging ze verder.
“Neen,” antwoordde ik.
“En het maakt niet uit of ik overdag, ‘s avonds of in het weekend wil weten wat de prijs van een los keukendeurtje is?”
“Neen,” antwoordde ik. “De berekening gebeurd live op de site. In mijn zoektocht naar ergernissen, merkte ik dat ik het zelf vervelend vond dat ik ergens een offerte moest aanvragen, terwijl slimme technieken vandaag de dag het mogelijk maken om gewoon online de prijs van een keukendeurtje uit te rekenen. Dus, dat hebben we ook maar direct zo geprogrammeerd.”

“Hip hoor. Dus je geeft wat afmetingen in en je ziet direct online de prijs van dat keukendeurtje?”

“Yep, zo simpel is het,”antwoordde ik.

“Geinig,” zei zij weer. “Maar wat ik me dan wel afvraag is: ‘Waarom noem je het een keukendeurtje en geen keukendeur? Want als ik soms zie hoe groot die deurtjes eigenlijk zijn.” reageerde zij.

Slimme materiaalplanning zorgt voor lage prijzen

Keukendeur vs keukendeurtje
En dat is iets wat wel vaker gebeurt. Je gebruikt een verkleinwoord zoals bij ‘deurtje’, in veel gevallen om iets onbelangrijks of iets kleins aan te duiden. In het geval van de keuken, zie je echter een groot verschil tussen de keukendeur en het keukendeurtje. Via de keukendeur kom je binnen (inderdaad of ga je naar buiten), terwijl het keukendeurtje toch echt aan de keukenkastjes is bevestigd. Ook daar bij het kastje zie je weer het verkleinwoord.
Eigenlijk maakt het niet uit hoe je het noemt, met het uitspreken van het woord begrijpt iedereen de context. Zelfs voor hen die gemakkelijk op de kast zitten, geldt dat dit bij een keukenkastJE, toch wat lastiger is. Maar misschien is dat een challence die we nog een keer op onze facebookpagina kunnen uitzetten.

Hoewel ik natuurlijk heel trots ben op datgene wat we met elkaar doen, en het feit dat we wekelijks een bijdrage mogen leveren aan de renovatie van keukens, was ik ook wel benieuwd naar de achtergrond van de dame. Even later schoof haar vriend aan en merkte ik aan haar introductie dat ik al één ambassadeur had, want zij introduceerde mij met: “Henk-Jan is de eigenaar van een fabriek die keukendeurtjes op maat produceert. Precies volgens de afmetingen zoals jij ze wilt hebben.”

Een groot deel van die introductie is waar, dus ik heb het zo gelaten en haar niet gecorrigeerd. Ook haar vriend reageerde enthousiast. Zoals wel vaker gebeurde kreeg ik de verhalen te horen van dingen die mis waren gegaan bij het uitzoeken van een nieuwe keuken en dingen die vrienden met keukens hadden meegemaakt. Uiteindelijk sloten we af met een glimlach omdat men vond dat keukendeurtjes op maat toch wel erg aansluit bij de vraag die mensen hebben.

Keukendeurtjes vs Deur voor de garderobekast
In dat gesprek kwam trouwens nog wat anders naar voren waar ikzelf eigenlijk niet bij stil had gestaan. Dat is dat als je gaat samenwonen, het budget om te verhuizen een bepaalde omvang heeft en dat je eigenlijk alle tegelijk wilt. De slaapkamer en de keuken waren voor hen twee plekken die gezellig moesten zijn en een bepaalde uitstraling moesten hebben. Met alleen al het vervangen van de keukendeurtjes krijgt je keuken een compleet andere uitstraling. Wat dit stel niet wist, is dat menige kastdeur die voor de kledingkast in een slaapkamer hangt, dezelfde dikte (18 of 19mm) heeft als een keukendeurtje.

Keukendeurtjes zijn prima in hun element…
… als kastdeur. Alleen de locatie is anders

Grappig genoeg voelt een keukendeurtje zich prima op zijn gemak als deur voor welke kast dan ook. De afmetingen verschillen en de plek waar de kast staat of hangt is verschillend, maar het effect is hetzelfde: een prachtige afwerking die bijdraagt aan de uitstraling van de keuken of in dit geval de kledingkast. Of heet het bij jullie garderobekast?

“Maar wat nu als ik een keukendeurtje bestel volgens de afmetingen van mijn IKEA kast? Of het dressoir? Of de…” In alle gevallen gok ik dat je ons ‘deurtje’ vast niet hoort klagen en dat zij haar taak met trots zal invullen: Er voor zorgen dat de spullenboel die ze achter zich laat, netjes is weg gewerkt, terwijl ze ondertussen straalt als een mooie deur. Als een mooi deurtje. Enfin, you get the point.

Foto’s van de kasten geleend van Pintrest

Bij Keuken deurtjes Af Fabriek leveren we keuken deurtjes. Losse keuken deurtjes op maat, conform de afmetingen die jij opgeeft. We leveren geen keuken deuren, want dat zijn deuren waar je door naar binnen gaat als je naar de keuken wilt.