fbpx

Over ons, het verhaal achter ‘Keukendeurtjes Af Fabriek’

Ik word gek, man” zei ze op een doordeweekse avond.

Want?‘ vroeg ik haar

Ik heb vorige week elke avond uren zitten zoeken of ik ergens nieuwe keukendeurtjes kan bestellen. Bij Ikea hebben ze natuurlijk alleen maar losse keukendeurtjes die op hun kastjes passen, en bij de keukenspeciaalzaken waar ik een mail naar toe heb gestuurd zegt men ‘reken op een X-bedrag per deurtje’ waarna ze je vervolgens bellen en een nieuwe keuken proberen te verkopen.

Ook bij de keukenzaak waar ik ben langs geweest ging het gesprek net zo: ‘Gemiddeld een X-bedrag per deurtje’ en vervolgens probeerde de verkoper mij een nieuwe keuken te verkopen. En dat X-bedrag is ook nog eens ex btw, en dat vergeten ze je even er bij te vertellen.
Dat is op zich niet erg, maar uiteindelijk wil niemand mij die losse keukendeurtjes leveren. Ik word gek!” riep ze.

Dus als ik het ergens mee mag vergelijken, dan ga je bij een autodealer vragen of ze ook losse onderdelen aan je willen leveren. Wat denk je dat er dan gebeurt?

Ja, dat is misschien ook niet zo handig van me. De business van zo’n dealer is natuurlijk ‘nieuwe en gebruikte auto’s verkopen’ en geen onderdelen. Voor keukenspeciaalzaken geldt dat ook. Die verkopen ‘nieuwe keukens’, reageerde ze.

Maar als ik online wél een losse magnetron, vaatwasser, koelkast, en andere keukenapparatuur kan kopen, dan moet ik toch ook gewoon nieuwe losse keukendeurtjes, die ook op mijn keukenkastjes passen, kunnen bestellen? riep ze hardop uit .

Waarom wil je alleen nieuwe keukendeurtjes dan?‘ vroeg ik.

De kastjes zijn nog perfect, het aanrecht is goed, de vriezer en de koelkast zijn nog niet zo oud, dus ik dacht ‘We plaatsen een nieuwe kookplaat, nieuwe keukendeurtjes, we schilderen de zijkanten van de kastjes en dan is de keuken weer als nieuw’

Ik zie dat je er flink van baalt.‘ zei ik.

Dat was voldoende aanzet, want ze ging verder:
Ja. En daar word ik gek van. Er is helemaal nergens een plek waar je losse keukendeurtjes kan bestellen. Ja, als je Googled krijg je 3 pagina’s met advertenties over losse keukendeurtjes maar al die gasten heb ik of gebeld of gemaild en het resultaat is: ze proberen je allemaal een keuken te verkopen. grrrr

En die renovatiebedrijven dan?

Heb ik ook gebeld. Dat zijn handige harry’s en echte timmermannen, maar die verdienen hun geld met opmeten, bestellen, leveren en monteren. Prima voor hen die dat zelf niet aandurven, maar ik wil het zelf doen. Ik kan het zelf doen! Het is niet moeilijk, weet je; Deurtje opmeten , bestellen en zelf ophangen. Ik kan het allemaal zelf.

Das balen, inderdaad. En volgens mij kan jouw vriend zelfs een keukendeurtje ophangen,‘ zei ik.

Ze lachte en keek over haar bril, alsof ze wilde zeggen: “Zeg dat nou niet te hard…”

Precies. Ik zoek dus een club waar ik gewoon online nieuwe losse keukendeurtjes en ladefronten kan bestellen. En het mag gewoon wit zijn hè, wat toen wij op Funda naar een nieuw huis zochten, zag je alleen maar huizen met of een aftandse keuken die helemaal moest worden vervangen, of een keuken in de kleur… tadaaa: wit“.

Je begrijpt, deze jonge dame was lekker op dreef en ze baalde vreselijk omdat ze niemand kon vinden die leverde wat ze graag wilde: (betaalbare) nieuwe losse keukendeurtjes. En dan nieuwe losse keukendeurtjes die ook nog eens pasten op de keukenkastjes in hun keuken en dus precies volgens haar opgave waren gemaakt.

De volgende ochtend werd ik wakker en bedacht ik mij dat ik nog wel wat contacten in de keukenwereld had en dat ik die eens zou raadplegen. Wellicht konden zij helpen om aan de vraag van dit type doe-het-zelvers te voldoen.

Al snel werd duidelijk dat iedereen die weet hoe een rolmaat werkt, zelf een keukendeurtje kan opmeten en dat het eigenlijk heel simpel is om ze te monteren.
‘Als de fabriek dan de deurtjes conform de opgegeven afmetingen produceert en de deurtjes eventueel van potboringen voorziet, dan is het ophangen een fluitje van een cent,’ zo dacht ik.

Als snel vond ik de directie van de grootste fabriek bereid om aan mijn experiment mee te werken. Drie maanden later was de site getest en klaar. En het leuke? Je kunt gewoon online de prijs uitrekenen. En vooral: geen verkoper die je na-belt om te zien of hij je toch een nieuwe keuken kan verkopen.

Sindsdien levert ‘Keukendeurtjes Af Fabriek’, losse nieuwe keukendeurtjes. Precies op maat, conform het model, de kleur en de afmetingen die de klant zelf online heeft opgegeven.

De fabriek levert dagelijks aan alle grote keukenfabrieken in Europa.
Die (meest Duitse-) fabrieken zijn goed in de productie van keukenkasten en zij bestellen de keukendeurtjes (de 6e plank die alles bepalend is voor de uitstraling van de keuken) dus bij de fabriek van mijn keuze.
‘Mijn’ fabriek heeft dus capaciteit genoeg om jou, en andere klanten te voorzien van op maat gemaakte keukendeurtjes en de kwaliteit is perfect.

Wij leveren inmiddels dagelijks Keukendeurtjes Af Fabriek in Nederland en België.

Keukendeurtjes Af Fabriek is een webshop zonder showroom. Net als BOL.com, of Managementboek.nl. Als je iets bij die webshops wilt kopen, rijd je ook niet naar Utrecht of Schiedam om daar het product te gaan bekijken. Toch?

KeukendeurtjesAfFabriek.nl levert uitsluitend en alleen nieuwe losse keukendeurtjes, ladefronten én bijpassende passtukken volgens de afmetingen die jij, de klant zelf hebt opgegeven.
Maar de scharnieren en handgrepen dan?
Er zijn andere webshops die kilo’s scharnieren hebben liggen en magazijnen vol handgrepen voor keukendeurtjes en ladefronten. Daarom heb ik er voor gekozen om geen scharnieren en geen handgrepen te leveren. Ja, dat vraagt van jou als klant extra inkoop-inspanningen, maar ik geloof dat iedere slimme doe-het-zelver prijzen gaat vergelijken en vergelijkbare producten dáár koopt, waar ze het goedkoopst zijn. Wat zou ik dan moeite doen om fors geld te investeren om al die scharnieren en series handgrepen op voorraad te houden, als ik kan inschatten dat je die toch ergens anders gaat bestellen?
Precies. Ik heet namelijk Henk-Jan, en geen “Gekke Henkie”.

Dus: deze schoenmaker blijft bij de leest en levert: Keukendeurtjes Af Fabriek.

Kijk lekker rond, bereken de prijs van een deurtje of ladefront, zet ze in het winkelmandje en zie voor welk bedrag je de looks van jouw keuken compleet kunt veranderen. Vraag wat kleurstalen op en droom lekker van je nieuwe keuken. Met, en daar droom ik dan weer van, nieuwe keukendeurtjes die je hier online hebt besteld.
Kijk wat rond en sluit je aan bij de dagelijks groeiende groep van mensen die zelf hun keukendeurtjes vervangen.

Leuk trouwens dat je inmiddels hier bent aanbeland, daaruit blijkt (volgens mij) dat je je gedegen voorbereid.
Prettig kennis te maken.