Veel gestelde vragen + de antwoorden over het zelf monteren van nieuwe Keukendeurtjes zodat je gaat zien dat jij dit prima zelf kan.

(nou ja, gezien de hoeveelheid bestellingen die we dagelijks binnen krijgen,
weten we inmiddels dat jij dat prima zelf kan.)

Wij zijn altijd in een goede mood, dus staat jouw vraag hier niet bij? Klik hier en stel ‘m!

Ja, dat gebeurt inmiddels dagelijks. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit waar je de keukenkastjes koopt, in alle gevallen zijn de kastjes wit, en gemaakt van spaanplaat. Jij weet ook wat het verschil maakt. Precies: de keukendeurtjes.

TIP: Als je toch daar bent, meet dan gelijk de deurtjes op die voor de kastjes zitten, dan heb je twee vliegen in één klap.

Neen. We leveren deurtjes zonder gaten voor handgrepen.
Dat komt omdat je de ene keer een knop in het midden van een ladefront wil hebben, en een volgende keer links of rechts omdat een deurtje is.

Als je geen knop neemt, maar een handgreep, dan heb je die in verschillende afmetingen, waardoor de afmeting tussen de bevestigingspunten verschillen.

Daarnaast zien we dat er online een heel groot assortiment handgrepen te koop is, dat wij hebben besloten om ons alleen op de deurtjes te richten.

Het is wel een goed idee om een mal te maken, die altijd op een manier op een ladefront of deurtje past. Op die manier heb je altijd de handgreep op dezelfde manier gepositioneerd.

Als met een meetlat de afstanden voor de handgrepen zet, dan wordt het risico groter. Even een paar minuten in een mal steken, en iedere handgreep zit op dezelfde manier bevestigd.

Net als bij de gaatjes voor de handgrepen, geldt hier: wij boren alleen de potboringen.

Het bekende Zweedse designershuis IKEA heeft hele mooie keukens geproduceerd, maar er komt een moment waarop je andere deurtjes wilt. Men heeft een carousel-kast waarbij de deurtjes op een wat anders-dan-andere manier zijn bevestigd. Bewaar die scharnieren, dan maken wij de boringen 1:1 na.

Ikea Faktum vanaf de achterzijde gezien.

Op de productpagina van ieder keukendeurtje kom je de optie [potboringen] tegen, en daar bieden we je 4 opties om de 2 carousel-deurtjes aan elkaar te kunnen bevestigen. Voor zowel Faktum als Metod.

Jazeker, en dat doen we volgens de BLUM en Hettich afmetingen . Die gaten voor scharnieren noemen we overigens ‘potboringen’. Behalve een enkele koelkastdeur (3) en de vaatwasserdeur (geen), heeft ieder keukendeurtje tenminste 2 scharnieren. Die scharnieren worden in deze ‘potboringen’ in de deur bevestigd. Tenzij jij het leuk vindt om met een speciale potboringen-mal zelf die gaten te fabriceren, stellen wij voor dat wij dat voor je doen. We rekenen slechts een paar euro per potboring. Daar kun jij niet voor tobben, dachten wij zo.

LET OP!! Uit de praktijkervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart.

De potboring voor Blum

Hiernaast zie je de technische tekening voor de Hettich potboringen. De ruimte tussen de ‘achterzijde’ van het deurtje én de potboring is doorgaans 5-7mm.

De potboring voor Salice

De ruimte tussen de ‘achterzijde’ van het deurtje én de potboring is doorgaans 4mm. Conform de opgave voor de “opdekscharnieren van BLUM“. Kopieer die tekst en dan zie je dat ze online heel gemakkelijk zijn te vinden. Daar vind je ook alle informatie om een goede keuze te maken.

De potboring voor Hettich

Hier links zie je de technische tekening van een Salice potboring voor een Voorliggend scharnier. De ruimte tussen de ‘achterzijde’ van het deurtje (E) én de potboring is doorgaans 5mm.

Overigens, als je zoekt op de juiste scharnieren voor je keukendeurtjes, zoek dan op Blum scharnier CLIP top 100°, voorliggend of Blum scharnier CLIP top 110°, voorliggend. Het verschil tussen beide zit ‘m in het feit dat je bij de 110° versie het keukendeurtje iets verder open kunt doen. Geen idee waarom je dat zou willen, maar vooruit, Blum heeft het zo bedacht.

LET OP!! Uit de praktijkervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

In heel veel gevallen (92%) passen bestaande scharnieren 1:1 in de potboringen die wij maken. Onze potboringen zijn volgens de BLUM afmetingen.
De kans is groot dat jouw huidige scharnieren zijn geschroefd met 2 schroefjes. Speciaal voor het hergebruik van die scharnieren (als ze nog goed zijn, waarom weggooien, en het scheelt weer wat euro;s) leveren wij zogenaamde 8mm indrukmoffen. Die gaan in de 8mm gaatjes aan de zijkant van de potboring zodat je heel eenvoudig de scharnieren en schroefjes kan hergebruiken. Zodra je een keukendeurtje of ladefront in de winkelmand plaats, wordt er een zakje van 20 stuks, 8mm indrukmofjes aan de bestelling toegevoegd.

Een keukendeurtje is 18mm dik, dus houdt daar rekening mee met het bevestigen van de scharnieren.

Op keukendeurtjesaffabriek.nl kun je 365 dagen per jaar je nieuwe keukendeurtjes, ladefronten en passtukken bestellen. En, als we gek doen, kan dat soms zelfs 366 dagen per jaar. Maar dat is meestal zo eens in de vier jaar.

De fabriek kent echter wél een aantal sluitingsdagen, waaronder de zogenaamde bouwvak. Dat komt omdat onze fabriek aan grote keukenfabrieken in heel Europa levert, en die fabrieken zijn tijdens de zomer en rond de Kerst en Oud- en Nieuw gesloten. Dan is het voor ons als fabriek dus zinloos om te blijven produceren, omdat we de bestellingen dan toch niet kunnen uitleveren. En trouwens, voor onze collega’s in de productie is het ook wel eens lekker om vrij te hebben.

Beloof = beloofd, we waarschuwen ruim van te voren als er een fabriekssluiting aan zit te komen.

Dat geeft toch niet. Gelukkig heb je het nu in de gaten en niet terwijl je de deuren uitpakt.

Bij iedere bestelling sturen we jou het overzicht van de door jou ingevoerde afmetingen. Als je binnen 12 uur na het plaatsen van de bestelling eventuele andere maten per email aan ons doorgeeft, dan is dat prima.

Heel flauw: “Er zijn 1.000 ladesystemen”.

Daarom is het voor ons onmogelijk om ons daar op aan te passen, en leveren we de ladefronten zonder voorboringen.
Dus het klopt dat je daar niets over kunt vinden.

Eenvoudig uitgelegd werkt het als volgt:

Een lade is eigenlijk een combinatie van het glijsysteem en het ladefront.
Om die twee aan elkaar te koppelen, heeft iedere ladesysteemontwerper een eigen methode bedacht.
Soms heel eenvoudig en zelfs briljant, soms lijkt het alsof een raketengineer aan het werk is geweest.

In veel gevallen is het ‘een dingetje’ dat je van het glijsysteem los klikt, of los schroeft (of zoiets), en die je met 2 schroefjes aan het ladefront bevestigd. Soms bestaat het uit een ‘stukje metaal’ en ‘een stukje plastic’. Ja, het is een techniek op zich.
Daardoor heeft dat ladefront aan twee zijden dan een koppelstukje, wat vervolgens weer in het glijsysteem past.
Helaas zijn “pielen” en “uitvogelen” twee woorden die horen bij het de- monteren van een ladefront van het ladesysteem.
Maar ja, als doe-het-zelver kom je die momenten vast wel vaker tegen.

We produceren deurtjes die 18mm of 19mm dik zijn.

Die gegevens vind je op de productpagina van het betreffende deurtje. Onderaan die pagina vind je de technische tekening.

Aan de achterzijde!
Omdat veel deurtjes een afgeronde voorkant hebben (we noemen dat ‘de radius’), is het heel lastig om aan de voorzijde de juiste afmetingen te bepalen. De achterzijde van het keukendeurtje is in vrijwel alle gevallen strak afgewerkt. Ideaal dus om de maten op te maten.

In het filmpje waarin Fien uitlegt hoe zij keukendeurtjes vervangt (Zie menu-item het stappenplan), zie je ook dat ze aan de achterzijde van een deurtje de maten opneemt.

Er zijn een aantal pagina’s op deze site waar je het overzicht van onze deurtjes ziet. Klik op het keukendeurtje van jouw keuze. Ieder keukendeurtje heeft zijn eigen productpagina. Iedere productpagina heeft de online prijs-calculator waarmee je in 6 stappen zelf de prijs van een nieuw keukendeurtje berekent. Zodra jij de afmetingen van je keukendeurtje of ladefront weet kan je dus in ‘enkele seconden’ zelf de prijs uitrekenen.
Als je op deze link klikt, zie je hoe eenvoudig jij de prijs van een keukendeurtje berekent.

Je staat (zoals je dat altijd doet…) vóór het deurtje.
Als de deur aan de linkerzijde opent, dan zit daar (doorgaans) de greep, en zitten de scharnieren (dus) rechts (verstopt).
Als de deur aan de rechterzijde opent, dan zit daar de greep, en zitten de scharnieren (dus) links.

Op de productpagina van het keukendeurtje van jouw keuze, vragen we bij stap 4 of je potboringen wilt. Als je bij die stap het aantal potboringen dat je wilt, selecteert, dan krijg je (automatisch) stap 5 te zien en daar vragen waar die potboringen moeten komen: Potboringen rechts, de deur opent vanaf de linkerzijde. Of: Potboringen links, de deur opent vanaf de rechterzijde.

Ja, lachen dit.
Zo’n 2x per maand krijg ik een email waarin je het thema van de vraag terug kunt brengen naar: “Hoe weet ik nou of jij geen oplichter bent?

Heel eerlijk: Dat weet je niet. Maar als je nou twijfelt of dat je je centjes goed besteedt, betaal dan niet met iDeal maar met credit card. Als ik dan een oplichter blijk te zijn, dan behoud jij gewoon je centjes en zitten zij met de gebakken peren. Vandaar dat ik die betaal-optie ook aanbied. Kost mij 7% fee voor de credit card maatschappij, maar als jij je daardoor veiliger voelt, dan heeft deze oplichter-in-spe dat dan weer mooi afgekocht.
Ik zie je bestelling graag tegemoet en de hartelijke groeten vanaf de Bahama’s.

Menigeen van 40 jaar en ouder heeft wel naar de TV-serie van Pipi Langkous gekeken. Naast “Flipper” en “Het Kleine huis op de Prairie” volgde heel jong Nederland op woensdagmiddag vanaf 15:30 achter een zwart-wit tv de belevenissen van dit meisje. Als kind van een piraat, die elders de wereld zeeën onveilig maakte, moest zij zich zien te redden. Dat lukte gelukkig (nog altijd een pak van mijn hart). Haar uitspraak was: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”…

Op vrijwel iedere zichzelf respecterende zelf-hulp site staat die uitspraak, dus ik vond dat deze ook hier niet mocht ontbreken. 😉

Mocht jij twijfelen of dat je wel zelf keukendeurtjes kunt vervangen, bekijk dan ons handige stappenplan en besteed 4 minuten van je tijd met het kijken van het filmpje en trek daarna je conclusie.
Soms is het (de-)monteren van een koelkast- of vaatwasserdeur een beetje ‘pielen’, en met sommige ladesystemen zit je een beetje te klooien, maar hé, dat is ook wel de romantiek van doe-het-zelfen, toch?
Dus doe het rustig aan, neem een extra bakkie thee of koffie en vogel op je gemakkie uit hoe eea in- en aan elkaar is geschroefd. Degene die die keuken in elkaar heeft gezet kon het ook, dus… zoals Pipi Langkous al zei…(zie ergens op deze pagina het pakkende verhaal van dit wijze meidje) . Zorg in ieder geval dat je plezier beleefd aan het renoveren, opknappen, vernieuwen, moooooi maken van je keuken.

Jazeker. Maak een videoreportage van hoe jij je keuken een nieuwe look geeft, en als het filmpje het niveau behaalt zoals wij zelf op onze website gebruiken, en wij jouw filmpje daardoor voor promotie kunnen gebruiken, dan is mij dat wat waard, en gaan we na goedkeuring en oplevering van het filmpje dat jij hebt gemaakt, uitrekenen wat 50% van de bruto bestelwaarde van jouw bestelling is. Uiteraard, wordt eventuele korting die je initieel al hebt gehad, meegenomen in de berekening. Je geeft daarmee Keukendeurtjes Af Fabriek alle rechten voor het gebruik en (eventuele) aanpassing van het filmmateriaal. Oh, en de aanbieding geldt zolang deze tekst online staat. De directie van Keukendeurtjes Af Fabriek bepaalt of het door jou geleverd filmmateriaal minimaal overeenkomt met het materiaal dat wij nu gebruiken en dus bruikbaar is voor het doel waar we het voor willen gebruiken.

Enfin, om veel bla bla te voorkomen; je begrijp dat het wel een knap filmpje moet zijn, en dat als potentiële klanten er naar kijken, ze zien hoe jij eea hebt aangepakt. Materiaal dat lijkt op “Help, mijn man is klusser,” wordt bij voorbaat afgekeurd. (vet balen, ik weet het, want het is soms best grappig, maar niet de bedoeling).

De korting wordt dus achteraf verrekend.

Heb je al een kleurstaal aangevraagd? Je krijgt dan een staal van het laklaminaat dat we gebruiken om jouw keukendeurtjes, ladefront of passtuk te bekleden. Op https://keukendeurtjesaffabriek.nl/ zie je keukendeurtjes in allerlei modellen. Dat model wordt gefreesd in hoogwaardig MDF, en elke freesing kent een afgeronde rand.
Het laklaminaat wordt onder hoge druk (op temperatuur en met industriële lijm) op het deurtje geperst. Door die persing is het niet mogelijk om scherpe hoeken te persen, want dan breekt het laklaminaat.
Er zijn wel deurtjes waarvan de voor- en achterzijde dezelfde kleur hebben. Dat zijn zogenaamde DBS deurtjes en die zijn gemaakt van spaanplaat en aan de voor- en achterzijde beplakt met een HPL. De zijkanten kennen een zogenaamde kantafwerking en dit deurtje is uitsluitend als vlak deurtje leverbaar omdat het HPL veel te hard is, en niet gevormd kan worden en wordt nooit zo mooi als de keukendeurtjes die we nu leveren. We hebben DBS deurtjes geleverd, maar waren uiteindelijk ontevreden over de kwaliteit waardoor we er mee gestopt zijn.

We leveren veelal deurtjes voor keukens. Een of twee keer per week, krijgen we een bestelling met afmetingen, waardoor we spreken van ‘echte deuren’. Die zijn dan bedoeld voor kleding- of garderobekasten. (denken we, we laten het maar gewoon aan de klant over wat die er mee wil doen)
En, omdat onze fabriek aan heel veel professionals in de (interieur-) bouw levert, zien wij welk model keukendeurtjes en welke kleuren het meest worden gekocht. En precies die kan je hier bestellen.

Echt waar, uiteindelijk kiezen ook jouw buren voor vrijwel dezelfde keukendeurtjes als jij.

Briljant idee!
Als je een kastje aan de muur hangt in een ruimte die jij ‘de keuken’ noemt, dan wordt dat opeens een keukenkastje. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als je datzelfde kastje in de badkamer hangt… dan heet het een badkamerkastje. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als je datzelfde kastje in een kinderkamer hangt, dan heet het een kinderkamerkastje. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als dat kastje in de woonkamer hangt, dan noemen we het een dressoir. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als je diezelfde kast in een kamer plaatst waar je vaak slaapt, dan heet die kast opeens een kledingkast of garderobekast.

Weet je wat? Hoe jij het kastje ook noemt, (zal ons worst zijn) bij ons bestel je de deurtjes daarvoor.

Onze deurtjes zijn 18mm of 19mm dik en omdat je ze kunt bestellen in een hoogte van 2500mm (2,5 meter!) en een breedte van 1200mm (1,2 meter) zijn dat afmetingen waarbij deurtjes met recht DEUREN genoemd mogen worden. Overigens bij die lengte, bestaat de kans dat ze kromtrekken. Dan kun je beter een echte kastdeur bestellen.
Dus als je een flinke kast in je keuken maakt, bestel daar gerust een deur van mee.

De interieurontwerpers van VT-wonen zullen trots op je zijn.
Bovendien kan je bij iedere bestelling aangeven of, en zo ja, hoeveel potboringen (boorgaten voor de BLUM scharnieren) je wilt dat wij voor je maken. Een gemiddelde garderobekast heeft namelijk 4 scharnieren.

Je zou wellicht verwachten dat de ‘verkoper’ van losse keukendeurtjes deze vraag beantwoord met “Neen, hoor mevrouw of mijnheer, het is écht héééél gemakkelijk. Een kind kan de was doen,” maar ja, dat is té voor de hand liggend. Dus om die vraag serieus te beantwoorden heb ik samen met mijn dochter Fien een video opgenomen, waarin we laten zien dat zij zelf de oude keukendeurtjes opmeet, de bestelling invoert en plaatst, e.e.a. uitpakt én de nieuwe deurtjes zelf monteert.

Die video staat op de homepage. Als je die bekijkt dan mag je na 4 minuten zelf je conclusie trekken.

Bovendien hebben we op basis van die video een stappenplan gemaakt, die je hier kunt bekijken (nieuw tab).

Klopt bijna. Wij beweren goedkoop te zijn als het gaat om losse nieuwe keukendeurtjes die ook nog eens precies volgens de afmetingen zijn gemaakt, die JIJ hebt opgegeven. Wij zijn dus goedkoop in speciaal-op-maat-werk. (we zijn eigenlijk gek dat we dat doen, want maatwerk is veelal veel werk, maar vooruit, wie A zegt, moet ook B zeggen.)

Tuurlijk, de Zweedse meubelketen verspreid ieder jaar zo’n 212 miljoen exemplaren van hun catalogus, dus je kunt je voorstellen dat de fabrieken die voor hen werken enorme aantallen keukens + de bijbehorende deurtjes produceren. Er is echter één MAAR… en dat is dat je bij hen alleen keukendeurtjes kunt krijgen in de afmetingen die zij beschikbaar stellen.

Op keukendeurtjesaffabriek.nl maken wij de deurtjes precies volgens jouw afmetingen, zodat ze ook precies op jouw keukenkastjes passen, die in jouw keuken hangen. En, als dat een keukenkastje van IKEA is, dan vinden we dat niet erg. 😉

Ja, dat kan. Via een omweg.
Je kan de keukendeurtjes namelijk in ‘de kleur’ “309 LakKlaar” bestellen. Zodra je de bestelling dan binnen hebt, ga je daar mee naar een lokale spuiterij, en stem je daar de kleur en de finish af die je wilt.

(let op, jouw lokale spuiter zal heel blij worden van dit materiaal, alleen 309-LakKlaar trekt gemakkelijk vuil aan, dus zo snel mogelijk na ontvangst laten spuiten).

KeukendeurtjesAfFabriek is opgezet vanuit het principe om iedereen de mogelijkheid te geven om nieuwe losse keukendeurtjes, op een zo eenvoudig mogelijke manier, te bestellen. We vinden het super tof dat je geprikkeld bent door onze webshop en heel graag bij ons wilt bestellen, en kiezen er toch voor om niet elk model of elke kleur te leveren. In al die gevallen wordt jouw bestelling al snel specifiek maatwerk. Specifiek maatwerk vraagt op zijn beurt weer meer tijd waardoor we (dus) hogere prijzen moeten gaan vragen.
Soms bied je de beste service door iets niet aan te bieden.

Een verdraaid goede vraag.
Dat is niet met 1 druk op de knop te regelen.
Je moet namelijk 4 knoppen indrukken.

Knop 1: In je winkelmandje zie je voor ieder artikel een paarsig/roze ‘noteblock met pen’ icoontje.
Klik op dat icoontje en je gaat naar dat desbetreffende artikel.
Knop 2: Eenmaal op die artikelpagina, staat alle ingevoerde info al ingevuld. Verander de kleur.
Knop 3: Klik op [bereken de prijs]
Knop 4: Klik op [update]

Jazeker! Want hoe goed de video- en fotograaf zijn best ook doet, een kleur op een scherm(pje) is anders dan de werkelijkheid. Klik hier en vraag een kleurenstaal aan

Aanvragen kan, maar ik vraag me echt af of je dat wel wil.
Huh?

Natuurlijk wil je even weten “Wat dah nou gaat kostuh”, maar een offerte?
Hoe zou je het vinden als je ZELF de prijs van een keukendeurtje kan berekenen. Gewoon online. Gewoon NU, binnen een paar seconden?
Precies weten hoe dat werkt? Dat leggen we hier uit: Offerte aanvragen?

Jazeker. Dat gebeurt regelmatig. Geef in de opmerkingen van de bestelling aan dat het een proefbestelling betreft, dan sturen we je een email waarin we je iets aanbieden waar je gebruik van kan maken bij je vervolgbestelling.

Direct! Onze deurtjes zijn 18mm dik en omdat je ze kunt bestellen in een hoogte van 2500mm (2,5 meter!) en 1200mm (1,2 meter) zijn dat afmetingen waarbij deurtjes met recht DEUREN genoemd mogen worden. Deuren voor een garderobekast, dressoir, badkamerkast, tv-kast, bovenslaper of bureau-kast bijvoorbeeld.

En op welke plekken in huis heb jij lades die je zou kunnen vervangen voor onze ladefronten ?

Wij hebben in het ontwerp van het betreffende deurtje/model gekozen voor een radius van 2 of 3mm.

De KaF-00000 heeft bijvoorbeeld een radius van 2mm en de KaF-00180 een radius van 3mm. Onderaan de productpagina van elk deurtje (of bij Technische informatie) waarop je de prijs van het betreffende deurtje uitrekent en bestelt, vind je de technische tekening van dat deurtje en zie je de betreffende radius.

Los keukendeurtje KaF-00000
Technische tekening KaF-00000
Los Keukendeurtje KaF-00180
Technische tekening KaF-00180

Jazeker. Wij noemen die gaten ‘potboringen’. Ieder keukendeurtje heeft tenminste 2 scharnieren. Die scharnieren worden in de deur bevestigd. Tenzij jij het leuk vindt om met een speciale potboringen-mal zelf die gaten te fabriceren, stellen wij voor dat wij dat voor je doen. We rekenen slechts een paar euro per potboring. Daar kun jij niet voor tobben, dachten wij zo.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

Overigens, als je zoekt op de juiste scharnieren voor je keukendeurtjes, zoek dan op Blum scharnier CLIP top 100°, voorliggend of Blum scharnier CLIP top 110°, voorliggend. Het verschil tussen beide zit ‘m in het feit dat je bij de 110° versie het keukendeurtje iets verder open kunt doen. Geen idee waarom je dat zou willen, maar vooruit, Blum heeft het zo bedacht.

Als je nieuwe (Blum) scharnieren koopt, zitten daar direct de indrukmoffen bij die passen in de 8mm gaten die wij naast de potborting, boren:

Neen. We hebben geconstateerd dat er andere aanbieders zijn die tegen veel betere prijzen scharnieren voor onze keukendeurtjes kunnen leveren, dan dat wij kunnen.
Schoenmaker blijf dus bij je leest. Daarom leveren wij geen keukenkranen, keukenbladen, achterwanden, kookplaten, magnetrons en zelfs geen ovenhandschoenen.

Wij leveren keukendeurtjes. Op maat. Volgens de afmetingen die jij opgeeft. Hele mooie keukendeurtjes tegen hele scherpe prijzen.

Overigens, als je zoekt op de juiste scharnieren voor je keukendeurtjes, zoek dan op Blum scharnier CLIP top 100°, voorliggend of Blum scharnier CLIP top 110°, voorliggend. Het verschil tussen beide zit ‘m in het feit dat je bij de 110° versie het keukendeurtje iets verder open kunt doen. Geen idee waarom je dat zou willen, maar vooruit, Blum heeft het zo bedacht. Alle scharnieren van Blum worden geleverd met een ‘indrukmof’ en die past weer precies in de twee 8mm gaten die wij naast de potboring, boren.

LET OP!! Uit de praktijkervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

Wij leveren uitsluitend de ladefronten.

De KaF-00180 heeft van zicht zelf een RVS handgreep en deze wordt los meegeleverd. Daar hoef je overigens géén gaten voor te boren. Maar in alle andere gevallen leveren we de deurtjes en ladefronten zonder gaten voor handgrepen.
Dat komt omdat iemand de ene keer een knop in het midden van een ladefront wil hebben, en een volgende keer links of rechts omdat een deurtje is.

Als je geen knop neemt, maar een handgreep, dan heb je die in verschillende afmetingen, waardoor de afmeting tussen de bevestigingspunten verschillen. En de een wil de handgreep op 2cm van de rand en een ander 3cm. Je begrijpt het: dat kan je prima zelf.

Daarnaast zien we dat er online een heel groot assortiment handgrepen te koop is, dat wij hebben besloten om ons alleen op de deurtjes te richten.

Het is wel een goed idee om een mal te maken, die altijd op een manier op een ladefront of deurtje past. Op die manier heb je altijd de handgreep op dezelfde manier gepositioneerd.

Als met een meetlat de afstanden voor de handgrepen zet, dan wordt het risico groter. Even een paar minuten in een mal steken, en iedere handgreep zit op dezelfde manier bevestigd.

Ja. Natuurlijk. In onze frees-tekeningen, houden wij er rekening mee dat we de keukendeur afleveren op conform de afmetingen die jij hebt opgegeven.

We hebben een handige tabel gemaakt die jou helpt om alle maten van je huidige keukendeurtjes op te meten en in te vullen. Eenmaal die tabel op papier ingevuld, dan heb je online 1, 2, 3 je bestelling gedaan. DOWNLOAD HIER DIE TABEL

Massief houten deurtjes zijn 4 tot 5x duurder dan wat je op de website ziet. Wellicht vergis ik me, maar ik denk dat die prijs te hoog is om online te verkopen., dus die bied ik niet aan.

Neen. Het maakt niet uit welke keukenzaak of keukenfabriek oorspronkelijk de kasten uit jouw keuken heeft geproduceerd. Vaak kun je die nog heel lang gebruiken. EN omdat de looks van een keuken uiteindelijk voor een heel, heel groot deel door de keukendeurtjes wordt bepaald, is het een goed idee om de deurtjes te vervangen.

Omdat wij de keukendeurtjes op de mm nauwkeurig maken, passen ze dus altijd. Handig!

Als je de scharnieren van je huidige deurtjes wilt hergebruiken, dan meet je het hart van de potboringen in de huidige deurtje op en vermeld je dat bij de bestelling.

De ruimte tussen de zijkant van het deurtje én de potboring bedraagt 4mm. Conform de opgave voor BLUM scharnieren. Hieronder zie je de technische tekening van een potboring. Je ziet ook dat de nieuwe scharnieren voorzien zijn van een indrukmof (en bijbehorend schroefje) wat precies past in de 8mm gaten die wij naast de potboring, boren.

Overigens, als je zoekt op de juiste scharnieren voor je keukendeurtjes, zoek dan op Blum scharnier CLIP top 100°, voorliggend of Blum scharnier CLIP top 110°, voorliggend. Het verschil tussen beide zit ‘m in het feit dat je bij de 110° versie het keukendeurtje iets verder open kunt doen. Geen idee waarom je dat zou willen, maar vooruit, Blum heeft het zo bedacht.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

Een Blum potboring

Neen. We zien dat veel Doe-Het-Zelvers dat prima zelf kunnen. Wij gaan er van uit dat jij zelf de afmetingen van je huidige of benodigde keukendeuren opmeet (doe dat aan de achterkant, dan heb je geen last van de ‘vormen’ van de voorzijde) en deze bij de order van je nieuwe keukendeuren correct opgeeft.

Neen. Ook deze service hebben we overwogen om aan te bieden, en we zien dat veel Doe-Het-Zelvers dat prima zelf kunnen.

Regelmatig krijgen we de vraag “Waarom zou ik bij jullie nieuwe #keukendeurtjes bestellen, als ik ze ook kan laten spuiten?”

Een vraag die terecht lijkt. In de zoektocht naar “Hoe kan ik mijn keuken op een zo goedkoop mogelijke manier weer een nieuwe uitstraling geven?” onderzoek je elke mogelijkheid en meldt de buurman dan “Waarom laat je ze niet gewoon spuiten?”
En dan volgt de vraag: “Kan dat wel?”
Het antwoord is: “Ja en Nee”.

Heel eerlijk? Als we een centje extra kunnen verdienen, dan slaan we dat niet af. We zouden dus ook op de webshop kunnen zeggen: “Stuur jouw keukendeurtjes naar ons op en wij spuiten ze…”.
Alleen… die tekst heb je nergens zien staan, omdat we niet kunnen garanderen dat dat ook goed gaat.

Het zal je niet verbazen dat wij in de fabriek ook keukendeurtjes produceren die we in hoogglans lak afleveren. Deze hoogglans lak-deurtjes zien er werkelijk prachtig uit, maar verkopen we niet via de webshop omdat deze 4 tot 5x duurder zijn dan de keukendeurtjes die je op https://keukendeurtjesaffabriek.nl kunt bestellen.

Vanuit die ervaring meldt onze chef lak-cabine het volgende:
– Het oppervlak kan vervuild zijn wat nadelig is voor de hechting van de lak. Voor een goede hechting is schuren noodzakelijk, maar schuren is slechts beperkt een optie. Aan de ene kant om dat je veelvuldig moet schuren om ‘de perl’ die je bij veel keukendeurtjes aan het oppervlak ziet, mooi egaal te krijgen en aan de andere mag je niet door de toplaag heen schuren omdat op de kunststof onderlaag de hechting dan slecht is.
– Een spuiter zal dan een extra run met hechtmiddel of primer kunnen doen, maar dat is een extra handeling die betaald moet worden = extra kosten.

– De volgende vraag is, is of de hechting (lijmkracht) tussen de bestaande folielaag en het grondmateriaal nog voldoende is. Door het opbrengen van lak wordt “spanning” toegevoegd, waardoor de druk op die lijmkracht toeneemt.
Doe het zelvers zullen dit wellicht herkennen: Als planken (slechts) aan één kant gelakt worden is de kans groot dat ze kromtrekken. Dat kromtrekken zorgt voor spanning op de folie en we weten niet of de bestaande folie die om het huidige keukendeurtje zit, die spanning aan kan. Het gevolg: Folie gaat scheuren, het deurtje trekt krom en het geld is weg.

– Het komt wel voor dat wij keukendeurtjes ommantelen met folie om daarna ze te lakken, maar dan gebruiken we een speciale lak-folie omdat de hechting op dit materiaal optimaal is. Daarnaast wordt de lak-folie nieuw aangebracht en is de lijmkracht dus groot waardoor het deurtje niet krom trekt.

Dus: Kan je keukendeurtjes laten spuiten? Ja en neen. Als je op alle bovenstaande situaties met een gerust hart “Ja” kan antwoorden dan is dat het antwoord op de vraag. Als je twijfelt, weet je eigenlijk ook het antwoord wel. Of je moet een gokje willen wagen.

De basis (zie meer foto’s en video’s op onze FB pagina) is een 19mm MDF die is gefreesd in een bepaald model. Daar komt een primer overheen en daarna het laklaminaat.
Het is een “thermo-vervormbare” gekleurde folie van pvc. De verlijming van dat laklaminaat vindt plaats onder hogedruk en bij een bepaalde temperatuur.

Dit is overigens het type deurtje wat je doorgaans bij iedere keukenspeciaalzaak terug vindt, tenzij ze daar een keuken tonen waar massief hout is gebruikt. Massief hout is 4 tot 5x duurder dan wat je hier ziet, vandaar dat ik die niet aanbied.

Dat hebben we gedaan. 6 weken lang. En in die 6 weken kregen we bestellingen binnen waarbij we uiteindelijk 4 (!!) verschillende potboring-afmetingen hebben geconstateerd. Wij zijn geen interieurbouwer die een beetje uren kan gaan klooien met potboringen, maar we zijn een fabriek waarbij we het moeten hebben van procesoptimalisatie. |
Als jij in jouw eigen werk 4x per dag hetzelfde klusje moet doen, dan weet je wat procesoptimalisatie betekent. Daardoor kunnen we deze prijzen rekenen, en als we uren moeten klooien, dan wordt het te duur. Daarnaast vinden wij klooien niet leuk, maar dat is een ander verhaal.

Blum en Hettich zijn degelijke Duitse scharnieren-leveranciers die al jaren een consequent boor-patroon hebben, en Salice klooit maar wat aan.

Keukendeurtjesaffabriek.nl is een webshop. Door de kosten heel laag te houden, kunnen we jou scherpe prijzen aanbieden. Zo is de prijs die jij van het deurtje van jouw keuze zelf online hebt berekend, per mm2, zodat je betaalt voor wat je bestelt. Dat kent inderdaad nadelen, en na veel wikken en wegen hebben we voor deze aanpak gekozen.

Per keukendeurtje hebben we een technische tekening, foto’s én een video waarin je de vorm van het deurtje ziet. Als je twijfelt over een kleur dan sturen we je graag kleurstalen op. Met de service van PostNL tegenwoordig heb je die kleurstalen heel snel in huis.

Omdat de wettelijke spelregels van ons verwachten dat we een adres op onze website en facturen vermelden, vermelden wij ons statutaire adres.

“Standaard maten” beslaan zo’n 40% van alle keukens. Standaard keukenkastjes kom je voornamelijk tegen in projectwoningen of standaard appartementen. Daar is de ruimte (die we keuken noemen omdat er keukenkasten, een spoelbak en keukenapparatuur in staat) afgestemd op standaard maten. Meestal. Dan. Toch.

In die gevallen passen de standaard keukenkastjes. Zo is de breedte van de bovenkasten dan 30, 40, 45, 50 tot 60 cm en zijn onderkasten zijn 30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100 en 120 cm breed. De standaard afmetingen van de hoogte van keukenkastjes liggen vaak tussen de 45, 75 en 90 cm.

ECHTER… zij die de gasbetonblok-muren plaatsen in appartementen en huizen, willen nog wel eens 1, 2, 3, 4cm naast de oorspronkelijke tekening uitkomen. Als je dan dacht 2 kastjes van 60m breed te kunnen installeren, heb je mazzel als de ruimte 120cm of 124cm breed is, maar vette pech als die ruimte 116cm breed is. In 60% van de gevallen zijn de keukens is dat laatste het geval. En dus… zijn heel veel keukenkasten op maat gemaakt voor de ruimte die beschikbaar is.
Een zwikkie van de kastjes in die ruimte zijn dan standaard, en degene die aan de zijkanten staan, zijn dan op maat gemaakt.
Als we in die gevallen standaard afmetingen zouden aanbieden, past zo’n deurtje niet op jouw kastje. “Ja maar, je snapt toch wel dat…” Ja, dat snappen we, en daarom vind je op https://keukendeurtjesaffabriek.nl geen keukendeurtjes in standaard afmetingen, en ‘moet’ je zelf de afmetingen opgeven. Alleen dan weet je precies wat je krijgt, en maten opmeten moet je toch, dussss.

De achterzijde van de keukendeurtjes die je op https://keukendeurtjesaffabriek.nl bestelt zijn beplakt met Melamine. Melamine is een dunne afwerkingslaag die bestaat uit een laagje papier met een kunstharstlaagje. Het is daardoor krasvast én makkelijk schoon te houden.

Anno 202x zijn onze processen geautomatiseerd. Dit is namelijk een webshop. We hebben geen mensen die achter een bureau zitten te wachten tot er eens iemand belt, en dat zie je terug in de prijs.

Uiteraard laten we je niet in de steek wanneer je een vraag hebt over je bestelde product of over je algehele bestelling. Stuur dus gerust een email naar support@keukendeurtjesaffabriek .nl

80% van de vragen die we per email al eens hebben beantwoord, vind je in deze lijst van Meest Gestelde Vragen terug.

Wij hebben er voor gekozen om 24/7 per email bereikbaar te zijn. Daardoor ligt al onze communicatie tussen jou als klant en ons als leverancier vast. We hebben geleerd dat bij maatwerk zoals wij leveren, het voor beide partijen erg handig is, als de afspraken ‘zwart op wit’ staan. Daarmee voorkomen we zaken als “Ja, maar ik dacht dat we hadden afgesproken” en “De klant belde en volgens mij moest er aan beide kanten 2mm bij“. Bij maatwerk zoals wij leveren kan het maar duidelijk zijn wat er moet gebeuren. Overigens, ook het “Ja, ik weet wel dat ik DIT heb besteld, maar bedoelde eigenlijk DAT, want je begrijpt toch wel, dat…“, gaat niet op. Jij als opdrachtgever bent verantwoordelijk voor de bestelling. Dit beschrijven we ook in onze voorwaarden.

Daarnaast is er ook een voordeel aan emailen, want dan kan je ‘s avonds ook nog even een bericht sturen en met een beetje mazzel krijg je nog antwoord ook. (diezelfde avond nog, bedoelen we dan…)

We hebben geleerd dat bij maatwerk zoals wij leveren, het voor beide partijen erg handig is, als de afspraken ‘zwart op wit’ staan. Daarmee voorkomen we zaken als “Ja, maar ik dacht dat we hadden afgesproken” en “De klant belde en volgens mij moest er aan beide kanten 2mm bij“. Bij maatwerk zoals wij leveren kan het maar duidelijk zijn wat er moet gebeuren.

Overigens, ook het “Ja, ik weet wel dat ik DIT heb besteld, maar bedoelde eigenlijk DAT, want je begrijpt toch wel, dat…“, gaat niet op.

Jij als opdrachtgever bent verantwoordelijk voor de bestelling. Die voer je zelf in. Als je je bestelling hebt geplaatst, wordt deze pas na 12 uur effectief, want dan gaan we deze pas verwerken, zodat je alle tijd hebt om deze nogmaals te controleren en ons te laten weten als je dingen wilt wijzigen.

Als je de bestelling plaatst, ga je akkoord met onze voorwaarden waarin beschrijven dat de klant (jij dus) ten alle tijden (eind-) verantwoordelijk is voor de bestelling. Wat jij bestelt, dat maken we, tenzij het technisch onmogelijk is.

Wij berekenen de prijs op basis van de mm2 prijs. Wie minder gebruikt, betaalt minder. Wie meer gebruikt, betaalt meer.
Dus niet 2 uur betalen als je maar 1:15 uur hebt geparkeerd omdat betalen per minuut dan veel eerlijker is. Tenminste, dat vinden wij. Vandaar onze variabele prijs die we direct tonen, zodra jij het model en de kleur hebt gekozen en de afmetingen hebt ingevoerd. Dan weet je direct waar je aan toe bent. Wel net zo fijn.

De keukendeurtjes zijn expres 5mm smaller dan de breedte van het kastje, want als je het deurtje opent, dan heeft het deurtje die 5mm nodig om te kantelen omdat het deurtje een bepaalde dikte heeft. Doe het deurtje maar eens langzaam open en kijk wat er gebeurt. Als je het deurtje op dezelfde breedte als het kastje (600mm breed) zou bestellen, komen deze klem op de buurman te zitten en kun je ze niet meer openen.

Je kunt de zijkant (ook wel ‘wang’ genoemd) van een kast niet vervangen, want dan moet de hele kast uit elkaar.
Wat dan wel?
Verven!
Ga met de kleurstaal naar de bouwmarkt. Daar scannen ze die kleurstaal en dan maken ze een verf-voor-kunststof die heel goed overeenkomt. Deze aanpak wordt al jaren (ook door de renovatie-vakmannen) toegepast.
Zij melden dan dat “de corpus op kleur wordt gebracht”, maar uiteindelijk is het gewoon verf uit een potje van de Flexa.

Overigens, je kunt natuurlijk een kleur laten maken die 1;1 overeenkomt met de kleurstaal, of juist een die contrasteert.
Op Pinterest hebben ze een reeks voorbeelden, zo zag ik laatst.

Jouw order wordt gewoon tussen alle andere orders in de fabriek ingepland. Daarom mag je er van uit gaan dat de keukendeurtjes doorgaans binnen 20 werkdagen na het plaatsen van de opdracht gereed zijn.

Richting de bouwvak of einde van het jaar zijn van die typische momenten waarop de levertijd kan oplopen. Doorgaans krijg je 5 dagen na het plaatsen van je bestelling van de werkvoorbereiding een email over de geplande leverdatum.

Als de bestelling dan gereed is, kan het zijn dat ze nog een aantal nachtjes bij ons blijven, omdat we elke dag een andere route rijden, en de bestelling even moet wachten tot de route aan de beurt is waar we jouw woonplaats aandoen.

Naast de keukendeurtjes leveren we ook het Ladefront en het Passtuk om de keuken aan te laten sluiten bij de muur of om de kier bij de inbouwmagnetron mooi weg te werken.

De term “3D Laklaminaat” is bewust gekozen omdat de combinatie van “folie” en “keukens” de associatie oproept van de slechte kwaliteit foliedeuren die begin deze eeuw werden geproduceerd. De fabrikanten wilden hun productieprocessen vergroenen en ‘groene’ lijmen toepassen, maar die bleken na 5 tot 8 jaar uitgewerkt te zijn. Het gevolg laat zich raden: allerlei claims. For the record: onze fabriek had een ander procedé van verlijmen waardoor we deze problemen niet hadden. Ondanks dat zijn we wél mee gegaan in de vernieuwing die is ontstaan.

Er kwamen nieuwe verlijmingsmethoden en nieuwe folie.

De verlijming vindt in onze fabriek plaats onder hoge druk en bij een bepaalde temperatuur.

De nieuwe versie folie die daarna is ontwikkeld werd een “thermo-vervormbare” laminaat van pvc met daaroverheen een laklaag die de uiteindelijke kleur geeft. Die nieuwe laklaminaat laat zich dus bij een bepaalde temperatuur vervormen, waardoor we het 3D effect in de keukendeurtjes zo mooi kunnen verwerken.

Het keukendeurtje in 3D laklaminaat, is het type deurtje wat je doorgaans bij iedere keukenspeciaalzaak terug vindt, tenzij ze daar een keuken tonen waar massief hout is gebruikt.

De basis (zie onze FB pagina voor foto’s en filmpjes) is een 19mm MDF die is gefreesd in het KaF-82119 model. Daar komt de primer overheen en daarna die laklaminaat.

Onze Kaf-Bestbuy heeft daarentegen een spaanplaat-basis met daaroverheen een HPL. Die HPL is niet thermisch vervormbaar en daarom is zo’n deurtje geen 3D model, maar altijd een vlakke afwerking, plus een aparte randafwerking.

Dat is een slimme vraag. Want meet je de huidige keukendeurtje nu op met een meetlint (waar je de kleding mee opmeet) of met een meetlat, zoals je die in de bouwmarkt vindt? De laatste is doorgaans preciezer. Gebruik die dus.

Opmeten doe je het beste aan de achterzijde.
De ‘meetlat’ is het meest secuur.

En als je het haakje (het begin) dan om jouw bestaande keukendeurtje plaatst om te meten, dan kan het zijn dat die manier niet zo precies is. Plaats de ’10cm’-lijn bij het begin van het deurtje en meet vanaf dat punt. Wel even 10cm van het totaal aftrekken (Note to all ** de directie is niet aansprakelijk voor meetvauten die op deze manier tot stand komen**)

Als jouw deurtje aan de voorzijde een ‘radius’ heeft (rond afloopt) dan is het verstandiger om de afmetingen vanaf de achterzijde op te meten. De achterzijdes zijn vaak ‘strak’ afgewerkt.

Het laklaminaat wordt door de betreffende fabrikant op kleur gebracht. Daar zijn geen RAL kleurcodes van beschikbaar. Ga met de kleurstaal die je hebt ontvangen naar de bouwmarkt. Vrijwel iedere bouwmarkt heeft een kleurscanner op de verfafdeling.
Daarmee kunnen ze de kleurstaal scannen en dan mixen ze de juiste verf.

Och, dat geeft toch niet. Wij zijn altijd in een goede mood, dus staat jouw vraag hier niet bij? Klik hier en stel ‘m!