fbpx

Veel gestelde vragen over losse Keukendeurtjes die wij volgens jouw afmetingen produceren

Wij zijn altijd in een goede mood, dus staat jouw vraag hier niet bij? Klik hier en stel ‘m!

Ja, dat gebeurt regelmatig. Het maakt eigenlijk niet uit of je de keukenkastjes nou daar koopt of bij een bouwmaterialenzaak. In alle gevallen zijn de kastjes wit, en gemaakt van spaanplaat. Jij weet ook wat het verschil maakt. Precies: de keukendeurtjes.

TIP: Als je toch daar bent, meet dan gelijk de deurtjes op die voor de kastjes zitten, dan heb je twee vliegen in één klap.

Neen. We leveren deurtjes zonder gaten voor handgrepen.
Dat komt omdat je de ene keer een knop in het midden van een ladefront wil hebben, en een volgende keer links of rechts omdat een deurtje is.

Als je geen knop neemt, maar een handgreep, dan heb je die in verschillende afmetingen, waardoor de afmeting tussen de bevestigingspunten verschillen.

Daarnaast zien we dat er online een heel groot assortiment handgrepen te koop is, dat wij hebben besloten om ons alleen op de deurtjes te richten.

Het is wel een goed idee om een mal te maken, die altijd op een manier op een ladefront of deurtje past. Op die manier heb je altijd de handgreep op dezelfde manier gepositioneerd.

Als met een meetlat de afstanden voor de handgrepen zet, dan wordt het risico groter. Even een paar minuten in een mal steken, en iedere handgreep zit op dezelfde manier bevestigd.

Het bekende Zweedse designershuis IKEA heeft hele mooie keukens geproduceerd, maar er komt een moment waarop je andere deurtjes wilt. Men heeft een carousel-kast waarbij de deurtjes op een wat anders-dan-andere manier zijn bevestigd. Bewaar die scharnieren, dan maken wij de boringen 1:1 na.

Ikea Faktum vanaf de achterzijde gezien.

Op de productpagina van ieder keukendeurtje kom je de optie [potboringen] tegen, en daar bieden we je 4 opties om de 2 Faktum-carousel-deurtjes aan elkaar te kunnen bevestigen.

Jazeker, en dat doen we volgens de BLUM afmetingen. Die gaten voor scharnieren noemen we overigens ‘potboringen’. Behalve een enkele koelkastdeur (3) en de vaatwasserdeur (geen), heeft ieder keukendeurtje tenminste 2 scharnieren. Die scharnieren worden in deze ‘potboringen’ in de deur bevestigd. Tenzij jij het leuk vindt om met een speciale potboringen-mal zelf die gaten te fabriceren, stellen wij voor dat wij dat voor je doen. We rekenen slechts een paar euro per potboring. Daar kun jij niet voor tobben, dachten wij zo.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart.

De ruimte tussen de zijkant van het deurtje én de potboring bedraagt 4mm. Conform de opgave voor de “opdekscharnieren van BLUM“. Kopieer die tekst en dan zie je dat ze online heel gemakkelijk zijn te vinden. Daar vind je ook alle informatie om een goede keuze te maken.

Overigens, als je zoekt op de juiste scharnieren voor je keukendeurtjes, zoek dan op ‘Blum’ en ‘voorliggend’. Alle scharnieren van Blum worden namelijk geleverd met een ‘indrukmof’ en die past weer precies in de twee 8mm gaten die wij naast de potboring, boren.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

In heel veel gevallen (97%) passen bestaande scharnieren 1:1 in de potboringen die wij maken. Onze potboringen zijn volgens de BLUM afmetingen.
De kans is groot dat jouw huidige scharnieren zijn geschroefd met 2 schroefjes. Speciaal voor het hergebruik van die scharnieren (als ze nog goed zijn, waarom weggooien, en het scheelt weer een flink aantal euro;s) leveren wij zogenaamde 8mm indrukmoffen. Die gaan in de 8mm gaatjes aan de zijkant van de potboring zodat je heel eenvoudig de scharnieren en schroefjes kan hergebruiken. Zodra je een keukendeurtje of ladefront in de winkelmand plaats, wordt er een zakje van 20 stuks, 8mm indrukmofjes aan de bestelling toegevoegd.

Een keukendeurtje is 18mm dik, dus houdt daar rekening mee met het bevestigen van de scharnieren.

Op keukendeurtjesaffabriek.nl kun je 365 dagen per jaar je nieuwe keukendeurtjes, ladefronten en passtukken bestellen. En, als we gek doen, kan dat soms zelfs 366 dagen per jaar.

De fabriek kent echter wél een aantal sluitingsdagen, waaronder de zogenaamde bouwvak. Dat komt omdat onze fabriek aan grote keukenfabrieken in heel Europa levert, en die fabrieken zijn tijdens de Zomer en rond de Kerst en Oud- en Nieuw gesloten. Dan is het voor ons als fabriek dus zinloos om te blijven produceren, omdat we de bestellingen dan toch niet kunnen uitleveren.

Beloof = beloofd, we waarschuwen ruim van te voren als er een fabriekssluiting aan zit te komen.

Dat geeft toch niet. Gelukkig heb je het nu in de gaten en niet terwijl je de deuren uitpakt.

Bij iedere bestelling sturen we jou het overzicht van de door jou ingevoerde afmetingen. Als je binnen 12 uur na het plaatsen van de bestelling eventuele andere maten per email aan ons doorgeeft, dan is dat prima.

Aan de achterzijde!
Omdat veel deurtjes een afgeronde voorkant hebben, is het heel lastig om aan de voorzijde de juiste afmetingen te bepalen. De achterzijde van het keukendeurtje is in vrijwel alle gevallen strak afgewerkt. Ideaal dus om de maten op te maten.

In het filmpje waarin Fien uitlegt hoe zij keukendeurtjes vervangt, zie je ook dat ze aan de achterzijde van een deurtje de maten opneemt.

Ieder keukendeurtje heeft zijn eigen productpagina. Iedere productpagina heeft de online prijs-calculator waarmee je in 6 stappen zelf de prijs van een nieuw keukendeurtje berekent. Zodra jij de afmetingen van je keukendeurtje of ladefront weet kan je dus in ‘enkele seconden’ zelf de prijs uitrekenen.
Als je op deze link klikt, zie je hoe eenvoudig jij de prijs van een keukendeurtje berekent.

Voor de plaatsing van de potboringen gaan we er van uit dat je naar het deurtje kijkt en dat opent.

Op de productpagina van het deurtje van jouw keuze, vragen we bij stap 4 of je potboringen wilt. Als je bij die stap het aantal potboringen dat je wilt, selecteert, dan krijg je (automatisch) stap 5 te zien en daar vragen waar die potboringen moeten komen: Potboringen rechts, de deur opent vanaf de linkerzijde. Of: Potboringen links, de deur opent vanaf de rechterzijde.

We leveren veelal deurtjes voor keukens. Een of twee keer per week, krijgen we een bestelling met afmetingen, waardoor we spreken van ‘echte deuren’. Die zijn dan bedoeld voor kleding- of garderobekasten. (denken we, we laten het maar gewoon aan de klant over wat die er mee wil doen)
En, omdat onze fabriek aan heel veel professionals in de (interieur-) bouw levert, zien wij welk model keukendeurtjes en welke kleuren het meest worden gekocht. En precies die kan je hier bestellen.

Echt waar, uiteindelijk kiezen ook jouw buren voor vrijwel dezelfde keukendeurtjes als jij.

Briljant idee!
Als je een kastje aan de muur hangt in een ruimte die jij ‘de keuken’ noemt, dan wordt dat opeens een keukenkastje. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als je datzelfde kastje in de badkamer hangt… dan heet het een badkamerkastje. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als je datzelfde kastje in een kinderkamer hangt, dan heet het een kinderkamerkastje. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als dat kastje in de woonkamer hangt, dan noemen we het een dressoir. Hier bestel je de deurtjes daarvoor.

Als je diezelfde kast in een kamer plaatst waar je vaak slaapt, dan heet die kast opeens een kledingkast of garderobekast.

Weet je wat? Hoe jij het kastje ook noemt, (zal ons worst zijn) bij ons bestel je de deurtjes daarvoor.

Onze deurtjes zijn 18mm of 19mm dik en omdat je ze kunt bestellen in een hoogte van 2500mm (2,5 meter!) en een breedte van 1200mm (1,2 meter) zijn dat afmetingen waarbij deurtjes met recht DEUREN genoemd mogen worden. Overigens bij die lengte, bestaat de kans dat ze kromtrekken. Dan kun je beter een echte kastdeur bestellen.
Dus als je een flinke kast in je keuken maakt, bestel daar gerust een deur van mee.

De interieurontwerpers van VT-wonen zullen trots op je zijn.
Bovendien kan je bij iedere bestelling aangeven of, en zo ja, hoeveel potboringen (boorgaten voor de BLUM scharnieren) je wilt dat wij voor je maken. Een gemiddelde garderobekast heeft namelijk 4 scharnieren.

Je zou wellicht verwachten dat de ‘verkoper’ van losse keukendeurtjes deze vraag beantwoord met “Neen, hoor mevrouw of mijnheer, het is écht héééél gemakkelijk. Een kind kan de was doen,” maar ja, dat is té voor de hand liggend. Dus om die vraag serieus te beantwoorden heb ik samen met mijn dochter Fien een video opgenomen, waarin we laten zien dat zij zelf de oude keukendeurtjes opmeet, de bestelling invoert en plaatst, e.e.a. uitpakt én de nieuwe deurtjes zelf monteert.

Die video staat op de homepage. Als je die bekijkt dan mag je na 4 minuten zelf je conclusie trekken.

Bovendien hebben we op basis van die video een stappenplan gemaakt, die je hier kunt bekijken (nieuw tab).

Klopt bijna. Wij beweren goedkoop te zijn als het gaat om losse nieuwe keukendeurtjes die ook nog eens precies volgens de afmetingen zijn gemaakt, die JIJ hebt opgegeven. Wij zijn dus goedkoop in speciaal-op-maat-werk. (we zijn eigenlijk gek dat we dat doen, want maatwerk is veelal veel werk, maar vooruit, wie A zegt, moet ook B zeggen.)

Tuurlijk, de Zweedse meubelketen verspreid ieder jaar zo’n 212 miljoen exemplaren van hun catalogus, dus je kunt je voorstellen dat de fabrieken die voor hen werken enorme aantallen keukens + de bijbehorende deurtjes produceren. Er is echter één MAAR… en dat is dat je bij hen alleen keukendeurtjes kunt krijgen in de afmetingen die zij beschikbaar stellen.

Op keukendeurtjesaffabriek.nl maken wij de deurtjes precies volgens jouw afmetingen, zodat ze ook precies op jouw keukenkastjes passen, die in jouw keuken hangen. En, als dat een keukenkastje van IKEA is, dan vinden we dat niet erg. 😉

Ja, dat kan. Via een omweg.
Je kan de keukendeurtjes namelijk in ‘de kleur’ “309 LakKlaar” bestellen. Zodra je de bestelling dan binnen hebt, ga je daar mee naar een lokale spuiterij, en stem je daar de kleur en de finish af die je wilt.

(let op, jouw lokale spuiter zal heel blij worden van dit materiaal, alleen 309-LakKlaar trekt gemakkelijk vuil aan, dus zo snel mogelijk na ontvangst laten spuiten).

KeukendeurtjesAfFabriek is opgezet vanuit het principe om iedereen de mogelijkheid te geven om nieuwe losse keukendeurtjes, op een zo eenvoudig mogelijke manier, te bestellen. We vinden het super tof dat je geprikkeld bent door onze webshop en heel graag bij ons wilt bestellen, en kiezen er toch voor om niet elk model of elke kleur te leveren. In al die gevallen wordt jouw bestelling al snel specifiek maatwerk. Specifiek maatwerk vraagt op zijn beurt weer meer tijd waardoor we (dus) hogere prijzen moeten gaan vragen.
Soms bied je de beste service door iets niet aan te bieden.

(en eigenlijk bieden we toch ‘alles’ aan, door jou de mogelijkheid te geven om het keukendeurtje in Onbehandeld MDF bij ons te bestellen. Dat is zelfs nog goedkoper ook!)

Jazeker! Want hoe goed de video- en fotograaf zijn best ook doet, een kleur op een scherm(pje) is anders dan de werkelijkheid. Klik hier en vraag een kleurenstaal aan

Een offerte? Neen, daar doen wij niet aan. Wij bieden online prijscalculatie. Jij kunt heel eenvoudig binnen een paar seconden zelf de prijs van ieder keukendeurtje berekenen via onze online calculator.
Precies weten hoe dat werkt? Dat leggen we hier uit: Offerte aanvragen?

Jazeker. Dat gebeurt regelmatig. Geef in de opmerkingen van de bestelling aan dat het een proefbestelling betreft, dan sturen we je een email waarin we je iets aanbieden waar je gebruik van kan maken bij je vervolgbestelling.

Direct! Onze deurtjes zijn 18mm dik en omdat je ze kunt bestellen in een hoogte van 2500mm (2,5 meter!) en 1200mm (1,2 meter) zijn dat afmetingen waarbij deurtjes met recht DEUREN genoemd mogen worden. Deuren voor een garderobekast, dressoir, badkamerkast, tv-kast, bovenslaper of bureau-kast bijvoorbeeld.

En op welke plekken in huis heb jij lades die je zou kunnen vervangen voor onze ladefronten ?

Jazeker. Wij noemen die gaten ‘potboringen’. Ieder keukendeurtje heeft tenminste 2 scharnieren. Die scharnieren worden in de deur bevestigd. Tenzij jij het leuk vindt om met een speciale potboringen-mal zelf die gaten te fabriceren, stellen wij voor dat wij dat voor je doen. We rekenen slechts een paar euro per potboring. Daar kun jij niet voor tobben, dachten wij zo.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

Als je nieuwe (Blum) scharnieren koopt, zitten daar direct de indrukmoffen bij die passen in de 8mm gaten die wij naast de potborting, boren:

Neen. We hebben geconstateerd dat er andere aanbieders zijn die tegen veel betere prijzen scharnieren voor onze keukendeurtjes kunnen leveren, dan dat wij kunnen.
Schoenmaker blijf dus bij je leest. Daarom leveren wij geen keukenkranen, keukenbladen, achterwanden, kookplaten, magnetrons en zelfs geen ovenhandschoenen.

Wij leveren keukendeurtjes. Op maat. Volgens de afmetingen die jij opgeeft. Hele mooie keukendeurtjes tegen hele scherpe prijzen.

Overigens, als je zoekt op de juiste scharnieren voor je keukendeurtjes, zoek dan op ‘Blum’ en ‘voorliggend’. Alle scharnieren van Blum worden namelijk geleverd met een ‘indrukmof’ en die past weer precies in de twee 8mm gaten die wij naast de potboring, boren.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

Wij leveren uitsluitend de ladefronten.

Neen. We leveren deurtjes zonder gaten voor handgrepen.
Dat komt omdat iemand de ene keer een knop in het midden van een ladefront wil hebben, en een volgende keer links of rechts omdat een deurtje is.

Als je geen knop neemt, maar een handgreep, dan heb je die in verschillende afmetingen, waardoor de afmeting tussen de bevestigingspunten verschillen. En de een wil de handgreep op 2cm van de rand en een ander 3cm. Je begrijpt het: dat kan je prima zelf.

Daarnaast zien we dat er online een heel groot assortiment handgrepen te koop is, dat wij hebben besloten om ons alleen op de deurtjes te richten.

Het is wel een goed idee om een mal te maken, die altijd op een manier op een ladefront of deurtje past. Op die manier heb je altijd de handgreep op dezelfde manier gepositioneerd.

Als met een meetlat de afstanden voor de handgrepen zet, dan wordt het risico groter. Even een paar minuten in een mal steken, en iedere handgreep zit op dezelfde manier bevestigd.

Ja. Natuurlijk. In onze frees-tekeningen, houden wij er rekening mee dat we de keukendeur afleveren op conform de afmetingen die jij hebt opgegeven.

We hebben een handige tabel gemaakt die jou helpt om alle maten van je huidige keukendeurtjes op te meten en in te vullen. Eenmaal die tabel op papier ingevuld, dan heb je online 1, 2, 3 je bestelling gedaan. DOWNLOAD HIER DIE TABEL

Neen. Het maakt niet uit welke keukenzaak of keukenfabriek oorspronkelijk de kasten uit jouw keuken heeft geproduceerd. Vaak kun je die nog heel lang gebruiken. EN omdat de looks van een keuken uiteindelijk voor een heel, heel groot deel door de keukendeurtjes wordt bepaald, is het een goed idee om de deurtjes te vervangen.

Omdat wij de keukendeurtjes op de mm nauwkeurig maken, passen ze dus altijd. Handig!

Als je de scharnieren van je huidige deurtjes wilt hergebruiken, dan meet je het hart van de potboringen in de huidige deurtje op en vermeld je dat bij de bestelling.

De ruimte tussen de zijkant van het deurtje én de potboring bedraagt 4mm. Conform de opgave voor BLUM scharnieren. Hieronder zie je de technische tekening van een potboring. Je ziet ook dat de nieuwe scharnieren voorzien zijn van een indrukmof (en bijbehorend schroefje) wat precies past in de 8mm gaten die wij naast de potboring, boren.

LET OP!! Uit de praktijk ervaring van onze klanten blijkt dat de Blum boormal die online wordt aangeboden voor € 9,95 een afwijking heeft en (dus) eerder ellende en veel werk op levert dan dat het werk bespaart

Neen. We hebben overwogen om die service aan te bieden, en we zien dat veel Doe-Het-Zelvers dat prima zelf kunnen. Wij gaan er van uit dat jij zelf de afmetingen van je huidige of benodigde keukendeuren opmeet (doe dat aan de achterkant, dan heb je geen last van de ‘vormen’ van de voorzijde) en deze bij de order van je nieuwe keukendeuren correct opgeeft.

Neen. Ook deze service hebben we overwogen om aan te bieden, en we zien dat veel Doe-Het-Zelvers dat prima zelf kunnen.

Regelmatig krijgen we de vraag “Waarom zou ik bij jullie nieuwe #keukendeurtjes bestellen, als ik ze ook kan laten spuiten?”

Een vraag die terecht lijkt. In de zoektocht naar “Hoe kan ik mijn keuken op een zo goedkoop mogelijke manier weer een nieuwe uitstraling geven?” onderzoek je elke mogelijkheid en meldt de buurman dan “Waarom laat je ze niet gewoon spuiten?”
En dan volgt de vraag: “Kan dat wel?”
Het antwoord is: “Ja en Nee”.

Heel eerlijk? Als we een centje extra kunnen verdienen, dan slaan we dat niet af. We zouden dus ook op de webshop kunnen zeggen: “Stuur jouw keukendeurtjes naar ons op en wij spuiten ze…”.
Alleen… die tekst heb je nergens zien staan, omdat we niet kunnen garanderen dat dat ook goed gaat.

Het zal je niet verbazen dat wij in de fabriek ook keukendeurtjes produceren die we in hoogglans lak afleveren. Deze hoogglans lak-deurtjes zien er werkelijk prachtig uit, maar verkopen we niet via de webshop omdat deze 4 tot 5x duurder zijn dan de keukendeurtjes die je op https://keukendeurtjesaffabriek.nl kunt bestellen.

Vanuit die ervaring meldt onze chef lak-cabine het volgende:
– Het oppervlak kan vervuild zijn wat nadelig is voor de hechting van de lak. Voor een goede hechting is schuren noodzakelijk, maar schuren is slechts beperkt een optie. Aan de ene kant om dat je veelvuldig moet schuren om ‘de perl’ die je bij veel keukendeurtjes aan het oppervlak ziet, mooi egaal te krijgen en aan de andere mag je niet door de toplaag heen schuren omdat op de kunststof onderlaag de hechting dan slecht is.
– Een spuiter zal dan een extra run met hechtmiddel of primer kunnen doen, maar dat is een extra handeling die betaald moet worden = extra kosten.

– De volgende vraag is, is of de hechting (lijmkracht) tussen de bestaande folielaag en het grondmateriaal nog voldoende is. Door het opbrengen van lak wordt “spanning” toegevoegd, waardoor de druk op die lijmkracht toeneemt.
Doe het zelvers zullen dit wellicht herkennen: Als planken (slechts) aan één kant gelakt worden is de kans groot dat ze kromtrekken. Dat kromtrekken zorgt voor spanning op de folie en we weten niet of de bestaande folie die om het huidige keukendeurtje zit, die spanning aan kan. Het gevolg: Folie gaat scheuren, het deurtje trekt krom en het geld is weg.

– Het komt wel voor dat wij keukendeurtjes ommantelen met folie om daarna ze te lakken, maar dan gebruiken we een speciale lak-folie omdat de hechting op dit materiaal optimaal is. Daarnaast wordt de lak-folie nieuw aangebracht en is de lijmkracht dus groot waardoor het deurtje niet krom trekt.

Dus: Kan je keukendeurtjes laten spuiten? Ja en neen. Als je op alle bovenstaande situaties met een gerust hart “Ja” kan antwoorden dan is dat het antwoord op de vraag. Als je twijfelt, weet je eigenlijk ook het antwoord wel. Of je moet een gokje willen wagen.

De basis (zie meer foto’s en video’s op onze FB pagina) is een 19mm MDF die is gefreesd in een bepaald model. Daar komt een primer overheen en daarna het laklaminaat.
Het is een “thermo-vervormbare” folie van pvc met daaroverheen een laklaag die de uiteindelijke kleur geeft. De verlijming van dat laklaminaat vindt plaats onder hogedruk en bij een bepaalde temperatuur.

Dit is overigens het type deurtje wat je doorgaans bij iedere keukenspeciaalzaak terug vindt, tenzij ze daar een keuken tonen waar massief hout is gebruikt.

Onze Kaf-Bestbuy heeft daarentegen een spaanplaat basis met daaroverheen een HPL. Die is niet thermisch vervormbaar en daarom heeft zo’n deurtje altijd een randafwerking.

In de video in de header op de homepage, wordt daar meer over uitgelegd.

We hebben gekozen voor het principe van een webshop. Door de kosten heel laag te houden, kunnen we jou scherpe prijzen aanbieden. Dat kent inderdaad nadelen, en na veel wikken en wegen hebben we voor deze aanpak gekozen.

Per keukendeurtje hebben we een technische tekening, foto’s én een video waarin je de vorm van het deurtje ziet. Als je twijfelt over een kleur dan sturen we je graag kleurstalen op. Met de service van PostNL tegenwoordig heb je die heel snel in huis.

Omdat de wettelijke spelregels van ons verwachten dat we een adres op onze website en facturen vermelden, vermelden wij ons statutaire adres.

We hebben geen dure telefonische helpdesk en dat zie je terug in de prijs. Uiteraard laten we je niet in de steek wanneer je een vraag hebt over je bestelde product of over je algehele bestelling. Stuur dus gerust een email naar support@keukendeurtjesaffabriek.nl

Wij hebben er voor gekozen om 24/7 per email bereikbaar te zijn. Daardoor ligt al onze communicatie tussen jou als klant en ons als leverancier vast. We hebben geleerd dat bij maatwerk zoals wij leveren, het voor beide partijen erg handig is, als de afspraken ‘zwart op wit’ staan. Daarmee voorkomen we zaken als “Ja, maar ik dacht dat we hadden afgesproken” en “De klant belde en volgens mij moest er aan beide kanten 2mm bij“. Bij maatwerk zoals wij leveren kan het maar duidelijk zijn wat er moet gebeuren.

Bovendien kan je ’s avonds ook nog even lekker mailen en met een beetje mazzel krijg je nog antwoord ook. (diezelfde avond nog, bedoelen we dan…)

Wij hebben er voor gekozen om de prijzen te berekenen op basis van de mm2 prijs. Wie minder gebruikt, betaalt minder. Wie meer gebruikt, betaalt meer.
Dus niet 2 uur betalen als je maar 1:15 uur hebt geparkeerd omdat betalen per minuut dan veel eerlijker is. Tenminste, dat vinden wij. Vandaar onze variabele prijs die we direct tonen, zodra jij het model en de kleur hebt gekozen en de afmetingen hebt ingevoerd. Dan weet je direct waar je aan toe bent. Wel net zo fijn.

Jouw order wordt gewoon tussen alle andere orders in de fabriek ingepland. Daarom mag je er van uit gaan dat de keukendeurtjes in de 3D Laklaminaat uitvoering doorgaans binnen 12 werkdagen na het plaatsen van de opdracht gereed zijn.

Richting de bouwvak of einde van het jaar zijn van die typische momenten waarop de levertijd kan oplopen. Doorgaans krijg je 2 tot 3 dagen na het plaatsen van je bestelling van de werkvoorbereiding een email over de geplande leverdatum.

Als de bestelling dan gereed is, kan het zijn dat ze nog een aantal nachtjes bij ons blijven, omdat we elke dag een andere route rijden, en de bestelling even moet wachten tot de route aan de beurt is waar we jouw woonplaats aandoen.

Voor de bestellingen van KaF-BestBuy keukendeurtjes, moet je rekening houden met zo’n 18 tot 20 werkdagen.

Naast de keukendeurtjes leveren we ook het Ladefront en het Passtuk om de keuken aan te laten sluiten bij de muur of om de kier bij de inbouwmagnetron mooi weg te werken.

De term “3D Laklaminaat” is bewust gekozen omdat de combinatie van “folie” en “keukens” de associatie oproept van de slechte kwaliteit foliedeuren die begin deze eeuw werden geproduceerd. De fabrikanten wilden hun productieprocessen vergroenen en ‘groene’ lijmen toepassen, maar die bleken na 5 tot 8 jaar uitgewerkt te zijn. Het gevolg laat zich raden: allerlei claims. For the record: onze fabriek had een ander procedé van verlijmen waardoor we deze problemen niet hadden. Ondanks dat zijn we wél mee gegaan in de vernieuwing die is ontstaan.

Er kwamen nieuwe verlijmingsmethoden en nieuwe folie.

De verlijming vindt in onze fabriek plaats onder hoge druk en bij een bepaalde temperatuur.

De nieuwe versie folie die daarna is ontwikkeld werd een “thermo-vervormbare” laminaat van pvc met daaroverheen een laklaag die de uiteindelijke kleur geeft. Die nieuwe laklaminaat laat zich dus bij een bepaalde temperatuur vervormen, waardoor we het 3D effect in de keukendeurtjes zo mooi kunnen verwerken.

Het keukendeurtje in 3D laklaminaat, is het type deurtje wat je doorgaans bij iedere keukenspeciaalzaak terug vindt, tenzij ze daar een keuken tonen waar massief hout is gebruikt.

De basis (zie onze FB pagina voor foto’s en filmpjes) is een 19mm MDF die is gefreesd in het KaF-82119 model. Daar komt de primer overheen en daarna die laklaminaat.

Onze Kaf-Bestbuy heeft daarentegen een spaanplaat-basis met daaroverheen een HPL. Die HPL is niet thermisch vervormbaar en daarom is zo’n deurtje geen 3D model, maar altijd een vlakke afwerking, plus een aparte randafwerking.

Dat is een slimme vraag. Want meet je de huidige keukendeurtje nu op met een meetlint (waar je de kleding mee opmeet) of met een meetlat, zoals je die in de bouwmarkt vindt? De laatste is doorgaans preciezer. Gebruik die dus.

En als je het haakje (het begin) dan om jouw bestaande keukendeurtje plaatst om te meten, dan kan het zijn dat die manier niet zo precies is. Plaats de ’10cm’-lijn bij het begin van het deurtje en meet vanaf dat punt. Wel even 10cm van het totaal aftrekken (Note to all ** de directie is niet aansprakelijk voor meetvauten die op deze manier tot stand komen**)

Als jouw deurtje aan de voorzijde een ‘radius’ heeft (rond afloopt) dan is het verstandiger om de afmetingen vanaf de achterzijde op te meten. De achterzijdes zijn vaak ‘strak’ afgewerkt.

Oktober Woonmaand Korting: 15%

De gehele bouwwereld staat op z’n kop, want overal lopen de levertijden op. Dat is bij ons (nog) niet het geval!!
En ondanks dat alle prijzen tussen de 4 en 12% stijgen, krijg je gedurende de gehele woonmaand: 15% korting

Eenvoudige voorwaarden:
(1) looptijd van 1 oktober t/m 31 oktober 2021
(2) de couponcode werkt bij besteding vanaf € 395,00

Te gebruiken couponcode: Oktober-Woonmaand-Gekte

 

(Tip: selecteer die couponcode, kopieer ‘m en sla ‘m ergens op zodat je ‘m straks nog hebt en kan gebruiken)

Ja, ik heb de couponcode opgeslagen, deze pop-up mag weg