Over laten spuiten, wrappen of zelf vervangen van je keukendeurtjes; de voor- en nadelen.

Of je nu onlangs een ander huis hebt gekocht, of je woont er al jaren, de kans bestaat dat als je een keuken hebt die zo’n 15 tot 20 jaar oud is, de folie loslaat en je tegen lelijke keukendeurtjes aan zit te kijken.

Als je online op zoek gaat naar oplossingen dan lees je dat je jouw bestaande deurtjes kunt laten wrappen, of ze kan laten spuiten. De websites die die oplossingen aanbieden, tonen dan keukendeurtjes waarvan de folie loslaat en die ook nog eens ernstig beschadigd zijn.

Eerlijk gezegd zou ik dezelfde ‘marketing’ aanpak toepassen omdat je eigenlijk niet anders kan.
Als wrapper van keukendeurtjes heb je namelijk ‘basis materiaal’ nodig om de deurtjes te kunnen wrappen. Zonder deurtjes geen gewrapte deurtjes. Toch?

Schilderen
Wrappen
Gloednieuw

Als spuiter/schilder van keukendeurtjes, heeft een beetje in het rond spuiten ook geen zin, want ook daarvoor heb je basismateriaal nodig en ook in dit geval zijn dat jouw (kapotte / beschadigde folie) deurtjes.

Tot zover geen voor- en geen nadelen.

Het demonteren van de deurtjes, het loshalen van de folie, en schuren van het basismateriaal (jouw deurtjes) én de uiteindelijke wrap of spuiten, kost tijd en dus… geld. Iemand gaat dat doen, en die ‘iemand’ vraagt daar geld voor.

Een beetje keuken heeft zo’n 21 onderdelen in de vorm van keukendeurtjes en ladefronten. Opgevraagde offertes tonen een prijs tussen de € 2.000,- en € 2.300,- (en meer) per keuken. Als je dan de wangen van de kasten ook meegenomen wil hebben, dan stijgt de prijs. Logisch. Meer werk = meer geld.

Oh, en uiteindelijk behoud je het model keukendeurtje dat je altijd al hebt gehad. In een andere kleur. Dat dan wel.
Maar wil je dat? Of houd je die ‘omdat je het wel prima’ vindt?

Het voordeel van deze aanpak is dat jij niets hoeft te doen, want de vakman demonteert, verwijdert, schuurt, lakt of wrapt en plaatst terug. Het nadeel, is de prijs.
Oh, en het voordeel is, dat je je 20 jaar oude keukendeurtjes behoudt.

De aanpak die Keukendeurtjes Af Fabriek hanteert kent óók voor- en nadelen. Het nadeel is dat je zelf de deurtjes en ladefronten moet opmeten, zelf moet bestellen én zelf moet demonteren. Dat kan beste even spannend zijn, maar als jet het filmpje op de site + het bijbehorende stappenplan bekijkt, lijkt het allemaal mee te vallen. Maar goed, dat je zelf aan de slag moet is een nadeel.
Een voordeel is dat de prijs voor spiksplinternieuwe keukendeurtjes en ladefronten voor de eerder genoemde keuken van 21 onderdelen aanzienlijk lager is dan datgene wat de eerder genoemde opties kosten. Een nadeel is dan weer, dat je ze zelf moet monteren, en als je de wangen van de kasten in een andere kleur wilt hebben, je ze zelf moet schilderen.
Oh, en een voordeel is dan weer dat je een ander model keukendeurtje kunt uit kiezen dan wat je tot nu toe hebt gehad.

En zo zie je maar dat bij de renovatie van je keuken er diverse beslissingen genomen moeten worden: knap ik het basismateriaal dat 20 jaar oud is, op en geef ik het nieuw leven, of ga ik voor gloednieuw? Betaal ik iemand om de restauratie van oude deurtjes te doen, of neem ik afscheid van oud spul en bestel ik gewoon gloednieuwe deurtjes. Aan jou de keuze.

Je wist dat je bij Keukendeurtjes Af Fabriek zelf nu direct en online de prijs kan berekenen? Op deze pagina lees je hoe simpel dat is.