fbpx

Nieuwe keukendeurtjes op maat vervangen, kan je zelf doen

Ik heb een IKEA keuken, maken jullie nieuwe keukendeurtjes op maat” of “Ik heb een Bruynzeel keuken en wil met nieuwe fronten het aanzicht van de keuken veranderen, kan dat?“. Iedere week stuurt iemand wel deze of een vraag die hier op lijkt. Vaak noemt men een van de keukenmerken die we verderop op deze pagina vermelden.

We zijn verkoper genoeg om te zeggen: “Ja, wij maken keukendeurtjes op maat, dus bestel ze gerust.”
Tegelijkertijd zijn we ons ook bewust dat we goede voorlichting willen geven, want nadat we bovenstaande vraag met “Jazeker,” hebben beantwoord, is de volgende vraag: “Hoe werkt dat dan?“.

Het antwoord op die vraag vind je in het stappenplan en de bijbehorende video. In 4 minuutjes doorlopen we het stappenplan met je en zal je zien dat het echt heel eenvoudig is om de afmetingen van keukendeurtjes en ladefronten op te meten. Je ziet natuurlijk hoe je eenvoudig de keukendeurtjes en ladefronten monteert. Of zal ik zeggen: “hoe eenvoudig het is om je keuken een compleet nieuw uiterlijk te geven”.

“Maar de zijkanten van mijn keuken hebben dezelfde kleur / hetzelfde decor als de deurtjes. Wat moet ik met die zijkanten doen?
Ook daar is een oplossing voor, maar die zit ‘m niet in het vervangen, want die zijkanten, zijn de zogenaamde ‘wangen’ van de kast en die kan je natuurlijk niet verwijderen. Dat wil zeggen; alles kan, maar wij houden, net als velen met ons van ‘op een eenvoudige manier’, dus we pakken het anders aan.
Gelukkig heeft Flexa speciale verf voor keukenkastjes.

Dit zijn de keukenfronten die het meest worden gekocht:

Is keukendeurtjes produceren een expertise?

De ontwerpers die bij de keukenfabrikanten werken, maken jaarlijks een collectie. Als we het heel plat slaan is het een opstelling van een aantal keukenkasten met een mooi kleurtje. Maar waar wordt de looks, het uiterlijk van de keuken door bepaald? Voor een groot deel door de keukendeurtjes. Toch?
Wie van wit en industrieel houdt, wordt blij als deze een hoogglans witte keuken ziet met hoge deuren zonder grepen. Een ander loopt bij zo’n opstelling door en gaat voor de grijze variant, weer een ander wil liever crème en weer een andere gaat voor zwart of betonlook. Zoveel huizen, zoveel smaken. En daar spelen de keukenontwerpers op in.

Maar, maar uiteindelijk… precies. uiteindelijk bepalen de deurtjes en hun kleur hoe je op die opstelling reageert. Natuurlijk helpt het als je mooie keukenapparatuur toevoegt. En ja, er zit verschil als je een HPL werkblad monteert of als het er een van een composiet is.

Het leuk van dit alles? De keukenfabrikanten maken de kasten. 4 planken, met een zachtboard achterwand. De aller, aller belangrijkste ‘plank’, het keukendeurtje, dat besteden ze uit aan experts. Mag jij raden hoe ik dat weet.

De belangrijkste Duitse- en Nederlandse keukenfabrikanten / keukenmerken op een rij

Alno Keukens
Arrital
Artego
Ballerina Keukens
Bauformat
Beckermann Keukens
Beeck
Beda Keukens
Bribus Keukens
Brigitte Keukens
Bruynzeel Keukens
Bulthaup
Burcher
Cesar keukens
Dada
Eggersmann Keukens
Ekelhoff

Franke keukens
Häcker Keukens
Horst
IKEA
Keller Keukens
KH Sysyem Möbel
Kuchenluxx keukens
KüchenTreff
LEICHT Keukens
Marquardt
Mereno
Miele
Next 125
Nobilia
Nolte Keukens
Pino
Poggenpohl

Pronorm Keukens
Rational Keukens
Rotpunkt Keukens
Sachsen keukens
Schmidt Keukens
Schröder
Schüller Keukens
SieMatic
Snaidero Keukens
Störmer
Tristar Keukens
Tulp Keukens
Valcucine Keukens
Vivari keukens
Warendorf
Wellman